Jack är en fantastisk Hypnotisör som med stor skicklighet tagit mig med på resor mot inre frid och harmoni. Jack är väldigt inkännande och räds inte att ta till kreativa lösningar för att hjälpa sina klienter vidare i sina processer. Att uppleva och utföra hypnos med dessa verktyg för de olika processerna är bland det bästa jag gjort!

Jag är väldigt glad och tacksam för tiden som Jacks elev och för de sessioner han hjälpt mig personligen i.

Med värme rekommenderar jag Jack!

Ylva Wegler

Har länge känt mig triggad av olika saker utan att logiskt komma fram till hur de hör ihop. Jag visste att trots att det var helt olika händelser som triggade mig så hörde de ihop. Allt förstärktes förra året när en person smög upp bakom mig och jag kände hur hela mitt system låste sig. Efter den händelsen så har min kropp “låst” sig vid flertal tillfällen och känslan av att något smugit sig upp bakom mig har dykt upp. Jag har fått svårare för att fokusera och koncentrera mig. Jag har alltid haft svårt för att dansa med någon som är framför mg och håller om mig. Har aldrig varit rädd för döden men för ensamhetskänslan. Har hur lätt som helst kunnat stänga av mitt känslosystem. Har alltid levt efter ensam klarar sig bäst. Har aldrig haft tillit till läkare, inte ens som liten. Har inte knutit an till min familj och levt ett easy come easy go liv osv

Jag hamnade ganska omgående i en situation som mycket liten. Jag var tillsammans med barn. Det var otäckt och jag “spelade död”. Det var något bakom mig och det var något som lutade sig över min säng som gjorde att jag blev rädd och spelade död. Jack tog mig fram och tillbaka från liten till det stället där min kropp nu låst sig. Det var samma känsla. Det var något bakom mig. Jack bad mig vända mig om och titta efter vad det var som fanns bakom mig. En mycket märklig känsla av att ha en kropp som inte lyder och är mycket liten. Jag vände mig om och det fanns en “vägg” där och bakom den fanns “något. Jack bad mig titta efter. Det jag såg var att det var ett skynke som hängts upp för att skilja två rader av sängar åt och bakom “väggen” fanns andra barn. De låg i likadana sängar som den jag låg i. Det var inget farligt alls. Efter det bad Jack mig att istället för att spela död när det här hemska lutade sig över mig i sängen, öppna mina ögon och se efter vad det var. Det var en kvinna med JÄTTESTORA glasögon som tittade på mig. Denna minnesbild från en sann historia var orsaken till mina reaktioner. Ett barn som var för litet för att förstå och kunna tolka situationen. 
Detta har jag levt med hela mitt liv. För jag var 8 månader när jag hamnade på sjukhus. Jag låg kvar tills dess att jag var 15 månader. Detta var på 60 talet och då var inte föräldrarna där. Min mamma kom en gång i veckan och hälsade på. Barn skulle gråta för de skulle härdas. Det var många barn i de här rummen. Alltså mycket olika energier och mycket känslor från små ensamma barn. Jag var döende när jag kom in och det var en läkares fel. Jag har alltid vetat om att jag legat på sjukhuset men ingen i min familj har någonsin pratat om det. Jag skrev efter journalerna för några år sedan och fick i de reda på min hälsostatus. Rent logiskt vet jag att det har påverkat mig. Just det här som dök upp hos Jack var inget jag hade en aning om. 
Nu när det gått några dagar och min kropp har börjat landa kan jag ju tydligt se hur mycket detta har påverkat mig.
Igår gick jag till den plats i Helsingborg där min kropp låste sig. Nu förstår jag precis varför, just där. Jag kände inget annat än ett stort lugn och jag kunde le och var tacksam för att min kropp visat mig så tydliga tecken. Jag känner nu känslor som jag lagt på hög poppa upp. Jag har dansat med en man och det kändes obehagligt fast inte så jag ville skalla honom denna gång. Obehaget försvann och det kändes ok. Känner och låter det komma.
Om jag hade fått frågan om vad som ställt till det för mig hade jag aldrig kunnat nämna den här händelsen, att det var min sjukhusvistelse som ställt till det hela mitt liv. Som varit anledning till mina fattade beslut. Nu vet jag och och det känns helt otroligt. Så här blir det när det blir rätt.

Just nu har jag avslutat mitt tredje yoga pass med fullt flow. Något jag varit tvungen till att tvinga mig till tidigare och därför inte gjort det sedan augusti 2014. Det känns som jag bara fortsätter där jag slutade. En av de största gåvorna jag fått efter torsdagens terapi hos dig.

Catrin

2018 03 10

Mina spontana tankar efter en session med Jack.

Idag är början på mitt fria liv. Det känns som om jag suttit fast och låst i många år men efter sessionen med Jack Johansen idag så känner jag mig fri. Jag har känt så många jobbiga känslor i min kropp och inte mått så bra av dem. Periodvis rätt bra men de dåliga, jobbiga känslorna har återkommit ändå.

Jack är som en hantverkare, en finsnickare med att locka fram det som finns i mitt undermedvetna. Med sin skicklighet har han lockat fram känslominnen och satt de i sin rätta miljö. Fått känslokroppen förstå sanningen med dess uppkomst och fall.

Idag har jag förstått att min syster, som plågade mig när hon satt barnvakt för mig, innerst inne inte visste hur hon skulle hantera sina känslor. Hon kunde inte se eller ta emot min kärlek. Hon var helt oförmögen se att hon hade en syster som såg upp till henne och älskade henne.

Jack förstod under sessionen att jag fått blockeringen när min syster lurade mig att tro att hon hade dött. När min syster fick mig att tro att hon var död, grät jag och detta roade henne enormt. Hon hånade och skrattade åt mig. Det här uppstod regelbundet när jag var barn.

Jack insåg att det räckte inte med att jag fick ur mig min ilska över hennes elakhet. Jag var förtvivlat ledsen över att hon hånade min kärlek till henne. Konsekvensen av det blev att jag haft svårt med att få människors uppmärksamhet. Stress och obehag känner jag då jag ska uttrycka mig samtidigt som jag har människors uppmärksamhet. Omedvetet upplevde jag min systers hånande blick.

Men Jack fick mig att se sanningen istället.

Min syster hånade mig egentligen inte. Egentligen älskade hon mig lika mycket som jag älskade henne. Men hon var inte kapabel att hantera sina känslor. Hon kände massor av blandade känslor och visste inte hur hon skulle göra med känslolivet. Vi var båda två utsatta i den här situationen. Det blev som det blev för att ingen vuxen tog ansvar över oss.

Hennes hånande gjorde slut på vår nära relation. Jag gömde undan min kärlek och känsloblockeringen ledde så småningom till att jag inte ville ha henne i min närhet. Det var så mitt medvetna löste det hela.

Jack fick min att se sanningen. Min syster har alltid älskat mig, hon har alltid sett på mig med kärleksfulla ögon. Jack plockade bort hennes oförmåga och han fick mig att uppleva hennes kärlek. Det som vi missat helt som barn.

Gode Gud vad jag längtat efter hennes kramar och snälla blick. Det här fick jag uppleva. Jack fick mig förstå hennes beteende och jag har lyckats förlåta mig själv och henne.

Jag känner stor tacksamhet till mig själv att jag inte gett upp mig själv och tacksam till Jacks skicklighet, hans fingertoppskänsla att ta fram sanningen och få det till förlåtelse.

AK

Hypnoterapi och mitt möte med detta fantastiska verktyg!

Under de senaste fem åren har jag arbetat med mig själv och under de senaste tre med hjälp av hypnoterapi. Jag har kommit långt, längre än vad jag trodde var möjligt och längre än mina föresatser. Jag formligen älskar hypnoterapi! Det sker snabba resultat och när jag slutligen trodde att jag enbart finjusterade vissa saker (min barnlöshetssorg) så gjorde jag ett genombrott. All min mycket lilla men dock gnagande oro är fullkomligt borta och tillika min sorg. Jag är evigt tacksam för Jack för den session som han erbjöd. 

Tusen tack Jack och min förhoppning är att alla får uppleva just det som jag fick av Jack!

Jag är och förblir evigt tacksam.

Kristina

Det hela började med att jag anmälde mig till Jack Johansens utbildning i hypnoterapi. Nyfiken på hypnos och vad det egentligen handlar om, skeptisk minst sagt då jag är skolad i traditionell sjukvård där hypnos ännu inte blivit accepterat. Dag två trillade poletten ner och jag förstod konceptet, hur Jack arbetar och vad som krävs av både klient och terapeut. Utbildningen i sig är en resa och samtidigt ger Jack sina elever möjligheten att själva ”sitta i den heta stolen”. Efter viss tvekan bad jag Jack hjälpa mig.

Dagen kom då Jack sa till mig att kliva fram, han frågade vad jag ville ha hjälp med och jag svarade att jag som barn blivit såld till män för sex, av min far.

Tack vare utbildningen var jag bekant med proceduren och Jack kunde snabbt leda mig in i hypnos. Åter igen fick jag uppleva det som hänt mig som liten med skillnaden att Jack var vid min sida hela tiden och visade mig vägen. Det var en mycket emotionell stund som för mig upplevdes som 10 minuter men i själva verket närmade vi oss 3 timmar. Inom mig fanns så mycket ilska, hat, sorg, oro, tårar och skrik. Ett barns röst som varit tyst i alla år som istället gett mig fysiska symtom i form av smärta i rygg och nacke.

Jag minns att mina tårar rann som om en kran öppnats, ur min mun rann saliv och jag kände att nu ska all skit ut. Jag lät det rinna, Jack visade mig att slå så hårt så jag fick ta till båda armarna för att få ur mig all ilska och sorg. Total urladdning, fullständig dränering i kropp och själ. Med Jack vid min sida fick jag förståelse för det som varit, hur det hade uppstått, förgriparnas ansvar och skuld. Betydelsen av att förstå och förlåta fick en ny innebörd.

Sen den dagen har jag varit fri från smärta i både nacke och rygg. Jag har förlåtit både mig själv och förövarna. Inte på något sätt godtagit deras beteende för det är oacceptabelt men jag har valt att förstå människors agerande och i det funnit styrkan till förlåtelse. Till Dig Jack vill jag ge mitt innersta tack för att Du visade mig vägen och fick mig att känna trygghet i sessionen men också därefteri livet. Tack <3

Jennie Svensson

Hej Jack!

Vill önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År

Jag vill också passa på att berätta att jag mår bättre än på många år och då är det ju ändå jul och alla andra stressar, inte jag. Jag lever här och nu och det blir ju jul ändå fast man har glömt något, så varför stressa?!

När jag var hos dig första gången hade jag inga som helst förhoppningar om att bli så här bra. Visst önskade jag att det skulle hända något och att jag skulle bli bättre än vad jag var, det ska jag väl inte sticka under stol med. Annars hade jag väl inte kontaktat dig.

Jag fick återuppleva olyckan som hände 1994 då jag fick en sekretärskiva i huvudet samtidigt som jag vred på huvudet och tittade bakom mig, vilket gjorde att mina nackmuskler på höger sida genomgick en distorsion, vad man i dag antagligen kallar en whiplash. Den värk som jag haft sedan dess har genom åren utvecklat en fibromyalgi och även artros i höger käkled. Jag berättade inte för dig om artrosen i käken då jag inte ansåg den så relevant just då. När jag sedan körde hem mina 9 mil efter det första besöket, så kände jag att det började knaka och krasa i min högra käke och det var både obehagligt och behagligt på något sätt.

Artrosen är i dag borta och jag behöver inte ha min bettskena om nätterna längre! Värken i höger sida som jag har/hade haft sedan 1994 är till nästan 100 % borta. Vid förkylningar och virus kommer den dock tillbaka men inte alls i den utsträckningen. Kan tillägga att när jag hade min värk var det just vid de här tillfällena som det var näst intill outhärdliga med värk.

Jag har även kunnat sluta med en sorts tablett som jag var tvungen att äta för min värk. I och med det har jag fått bort en hel del biverkningar som jag fick av dessa. Bland annat har jag i och med det gått ner 4 kg utan att lyfta ett finger :-).

Var hos dig två gånger till och du har hjälpt mig med att ta tillbaka mitt liv.

Tack Jack!

Annelie Martinsson

Annelie Martinsson

Jag har i många år kämpat med ångest. Alltid varit långa perioder med ångest som inte blomma ut, istället bara låg i bröstet som ett tryckande monster. Sökte hjälp på massa ställe, men då det inte fanns någon egentlig anledning för min ångest blev det ännu mer frusterande. Oftast kom den när mitt liv såg som bäst ut och jag borde varit lycklig!
Efter att tröttnad på medicin som får en att somna av utmattning och terapisamtal som bara skrapa på ytan av problemet (då jag inte själv visste vad som störde mig)!
Skrev jag till Jack och fick komma till honom. Jag fick en tydlig bild av mig själv som liten och kände en krampig ångest(starkare än jag kan minnas jag känt). Det visade sig att det var min första lärare som utan problem lätt mig skämmas inför hela klassen över min dyslexi. För att jag inte lärde mig som de andra barnen, för att jag inte ville läsa högt. Känslan av att vara dum och inte klara något var det som gav mig ångest. Även fast jag nu som vuxen inte tycker så om mig själv så fanns det kvar där.
Nu några veckor senare är det som att kroppen förväntar sig ångesten ska komma, men den är inte där! Det är en bra konstig känsla först av kontroll och sen inser man att det är känslan av frihet.
Plötsligt är man fri i sin kropp och kan göra precis vad man vill!
Vet att hypnos låter läskigt men att leva livet fast i sin egen kropp är bra mycket läskigare.
VAR FRI /Therese

Therese Rosander

“Redan från 6 års ålder har jag varit mobbad i skolan, men älskad i hemmet. Detta medförde olika signaler för mig redan då och har följt efter mig hela livet. Jag har aldrig vetat vem jag är på riktigt, varför räcker jag inte till? Utvecklade ångest, depression, självmordstankar och panikattacker runt 18 års ålder då det kändes som att jag gav upp om livet.. försökte själv att reparera mitt liv men det blev aldrig bra då det uppkom värre och värre saker i livet senare.. psykiskt och fysiskt nedtryckande förhållande som gjorde att jag blev en person med mycket hat, aggression och tillit till människor var som bortblåst.

Jag tog sedan kontakt med jack och gick en gång för att testa. Hade inte så mycket fakta om hypnos eller några förväntningar, men efter den gången och allt jack sa till mig hjälpte mig att gå vidare. Min barndom hade legat och grott så mycket att det satte sina spår i allt jag gjorde. Jag kunde släppa det gamla, få ro, jag hittade mig själv igen.. jag kunde börja om på nytt.

Sen vi träffades har jag tagit åt mig av allt du sagt. Jag har dessutom bytt jobb så jag har blivit en helt ny positiv person som börjat om på nytt. Alla säger att det lyser om mig och jag känner själv att sen sist jag var hos dig så har jag ändrat attityd och ser allt annorlunda. Är mer lugn i mig själv och lyssnar på vad jag vill och är mig själv.

Jag är väldigt glad att jag för en gångs skull gjorde något för min egen skull och som förändrade min syn på livet! Tack! “
Joella Holliday

Nu tänkte även jag berätta om min erfarenhet av hypnos hos jack.
Jag kan säga att jag har haft en enorm tur som fått gå till Jack. Han är “the real deal” och har ett hjärta.
Jag har alltid varit lite tillbakadragen och trott att jag måste vara perfekt, det har lett till stress, panik och ångest. Jag var i en situation för ca 6 år sen där jag inte ens kunde gå utanför dörren. Jag kom fram till att jag hade social fobi, idag ser jag dock inte det så, pga hypnosen och de insikter jag fick efter.

För ca 2 år sen då jag träffade min sambo började jag må mycket bättre och jag försökte gå på Jacks hypnosutbildning eftersom jag verkligen ville arbeta med att hjälpa människor och jag visste redan då instinktivt att hypnos är en mycket bra metod. Väl på utbildningen så fick jag en ångestattack och klarade inte av att vara kvar, utan ett ord så stack jag därifrån med en känsla av misslyckande. Jag kontaktade Jack kort därefter samma dag och förklarade varför jag stack, det hade ju inte med utbildningen att göra. Jack tyckte att vi skulle ta en session och jag visste direkt att det skulle gå, jag skulle nog bli fri ifrån mina ångestproblem, men samtidigt var jag så orolig över att det inte skulle det.

Vi gjorde hypnosen för ca 3 mån sedan nu och allt jag kan säga är; wow! Mitt liv är helt underbart nu! Jag gick till sessionen med hopp om att bli fri från ångesten och gick därifrån lyckligare än någonsin med en ljus framtid. Idag kan jag göra precis vad jag vill, gå var jag vill och tycka vad jag vill. Under hypnosen så fick jag se mig själv, mitt riktiga jag och det jag såg älskar jag. Jag är inte rädd längre och känner ingen oro i onödan. Jag litade till hundra procent på Jack och följde hans råd under och efter sessionen, det tror jag är viktigt. Om man vågar tro på hypnos så tycker jag helt klart att det bästa man kan göra är att testa det om man har något bekymmer! Jag rekommenderar det varm. 10/10 guldstjärnor!!

Ellen Olsson

Världen blev plötsligt större. (Flygrädsla)

Jag har under många år målat in mig i ett väldigt litet hörn tack vare min förmåga att undvika saker jag är rädd för. Jag undvek i princip allt som innebar att jag inte hade kontroll över situationen.
Tack vare dig Jack, så har jag precis kommit hem från en turné i Ryssland, ett jobb som jag inte ens hade tackat ja till för ett par veckor sedan.
Resan innehöll en mängd ingredienser så som flyg, tunnelbana, hissar och tåg samt andra situationer jag tidigare undvikit.
Trots att min hjärna återigen försökte sig på att dominera och undvika så lyssnade jag inte denna gång. 
Efter en fantastisk resa så kan jag knappt vänta på nästa flyg, tunnelbana, hiss och tåg.
Ett väldigt stort tack.

/Jesper Pettersson

Jesper Pettersson

Cornelia Müller heter jag och har levt med ångest i cirka 5 år. I 5 år har jag haft attacker i form av gråt, hjärtklappning och dödångest. I 5 år har jag velat dö, under de åren försökte jag ta livet av mig 2 gånger och har haft ett självskadebeteende. Jag trodde att allt jag gjorde var fel och jag var anledningen till att folk mådde dåligt.

Den 16e december var jag på hypnos hos Jack. Jag fick gå igenom nivåer och gräva inom mig själv vd det var som var fel. För under mina ångestperioder var det något som var fel, men jag visste inte vad. Jag gick in i en sorts sömn, men jag var vaken. Minnet jag fick fram var jag i en spjälsäng, gråtandes. Mamma och pappa stod och skrek på varandra och jag var ledsen. Ett sånt där hjärtskärande skrik var det. En liten flicka, knappt 1 år. Jack bad mig förlåta mamma och pappa för det dom gjort, de skilde sig efter några år och jag träffade inte pappa mer efter åldern 3. Jag har förlåtit mamma och pappa, men det viktigaste var att acceptera mig själv och förlåta mig själv.

Veckorna efter hypnosen för jobbiga, jag visste inte om det hade hjälpt. Mycket i mitt liv hände, jag hade precis flyttat, jag försökte få ordning på mitt liv samtidigt som jag blev lämnad av vad jag fortfarande tror är min livs kärlek. Allt kändes skit igen. Men den senaste månaden har allting släppt, jag är 100 procent övertygad om att jag kan klara detta och att livet blir bättre. Efter hypnosen började jag älska mig själv igen. Mitt kontrollbehov över saker släppte helt. “Det kommer, är det menat att vara så blir det så”. Jag mår så otroligt bra just nu och hypnosen räddade mitt liv.

Efter hypnosen är jag lugn, jag stressar inte upp mig. Ingen mer gråt, ingen hjärtklappning och ingen dödångest. Jag känner mig mer levande än någonsin. Jag tänker inte lika mycket och hänger inte upp mig på saker.

Jag har börjat leva igen.

Cornelia Muller

Hej Jack

Så här blev det:
Jag kan flyga!!! Jag har flugit 11,5 h mellan Köpenhamn och Tokyo x 2! Jag har inte haft ångest överhuvudtaget. Jag har varit spänd och inte kunnat sova (släppa kontrollen helt). Men det gick mycket lättare att flyga långflygning med ett stort plan än korta sträckor med ett mindre. Flygningarna var dessutom väldigt lugna. Så själva flygresorna fungerade mycket väl i jämförelse med tidigare. Nu har jag gjort en långflygning och vet hur det är. Vill göra det igen!!!
Det som också var annorlunda, var när jag skulle flyga tillbaka från Japan. Innan avresan funderade jag överhuvudtaget ingenting på hur flygningen skulle bli. Jag var helt lugn. Skillnaden från när jag skulle åka från Sverige, när jag behövde ringa dig, är enormt stor. Dessutom känner jag att denna effekt är varaktig.
Jag hade underbara, roliga dagar med mina två döttrar i Japan. Vi levde  en av mina döttrars vardagsliv, försökte förstå det japanska samhället, njöt av den goda japanska maten och den fantastiska kulturen. Jag gillar att vara i vardagen när jag reser, åka lokala transportmedel, äta på ställen där lokalbefolkningen äter osv. Denna resa gav mig möjligheter att verkligen börja förstå och känna respekt och beundran för det japanska folket. Japanska samhället skiljer sig så mycket från andra samhällen. Jag tar med mig allt som är gott mellan människor och gör gott i Japan. Mina bästa dagar var när vi bodde hos en japansk familj i deras traditionella ryokan i Kyoto. Jag såg så mycket vänlighet, omtanke och goda samspel mellan vuxna och mellan barn och vuxna i alla åldrar.
Jag är dig oerhört tacksam för att du gett mig möjligheten att förändras! Jag  har fått möjligheten att uppleva allt detta och därmed utvecklas. Jag är så glad att jag sökte i så många år och inte gav upp, utan till slut fann hjälpen till självhjälp i din hypnoterapi.
Nu är det egentligen dags att avsluta mailet, men jag har en önskan. Jag vill gärna ha din hjälp med viktnedgång. Jag vet ju att du jobbar även med det. Jag har svårt att klara av att bli av med de 20 kg som jag ökat i vikt sedan min man dog 2002.  Men jag behöver hjälp med detta.
Kan du tänka dig att hjälpa mig med det?
Varma hälsningar från en glad och lycklig Mia

(Klienten sökte mig för att kunna genomföra en resa till Japan, men det handlar om mer än en rädsla för att flyga. Klienten har genom åren varit igenom olika formar av terapi, NLP, KBT och traditionell hypnotisk suggestionsterapi/hypnoterapi. Vår organisation arbetar ej med traditionell hypnotisk suggestionsterapi, vi arbetar med regressionsbaserat hypnoterapi inom SAHH)

Mia

Jag har haft fobi för att kräkas. Har haft det flera år tillbaka! gått till skol-kuratorn och BUP. Lärde mig behandla situationen, som man gör när man går till sådant. Man lär sig trycka undan det eller annars leva med det. Hur man ska göra för att på bästa sett må bra. Jag ville gärna skriva här eftersom jag är ett levande bevis på att hypnoterapi är ett alldeles fenomenalt nytt sätt att komma till rätta med inre känslor! Hypnos har funnits i alla tider, men någon gång måste man väcka det till den vardagliga vardagen och folk måste våga öppna ögonen för något nytt som kanske verkar skrämmande. Eftersom det dock inte är så vanligt är det skrämmande i mångas ögon men när ryktet sprider sig att ”min kompis bästa vän var på sån hypnotierapi” eller att ”min jobbkamrats fru jobbar som hypnoterapeft” så trampas genast nya stigar upp i skogen.

Men för att inte glida ifrån ämnet tänkte jag berätta om det jag varit med om. Hela min skolgång har jag haft