Dynamisk emotionell terapi: 2019

Det är en solig september dag i norra skåne närmare bestämt på Bergakungens konferens lokaler i Osby. Det är dags för en kompletterande fortbildning inom modern hypnos och hypnoterapi. Under fyra dagar har NGH terapeuter från olika delar av vårt avlånga land har anlänt för att ta del av den vidareutveckling inom SAHH´s unika koncept. Dagens ämne är dynamisk emotionell terapi som är en metod som ligger i samklang med SAHH´s  befintliga  koncept. Det har tagit mig flera år, ca 200 dokumenterade sessioner för att skapa den form som nu bär arbetsnamnet ”dynamisk emotionell terapi. ”

Min nyfikenhet kring vår anknytning och prägling fick mig att experimentera och utforska ett område som visade sig ligga långt djupare än jag var förberedd på.

En av deltagarna på utbildningen Maria Löfkvist använder sig av tekniken “dynamisk emotionell terapi” här!

How wonderful it is to share hypnosis and empower people. This is what one of my clients experienced:
I did not expect to get such a fantastic result from only one session!
I came to the hypnosis session with Maria because I had been experiencing a lack of energy and lack of joy, dissatisfaction with several areas of my life at the same time. I was aware that I had a very comfortable life I had been dreaming about. But I did not feel happy and my attempts to change either the situation or my attitude had failed. I did not know where to start to fix the situation. Maria told me: she had a perception that we should start to work with my childhood. I was surprised because I had done very deep childhood therapies and they did work – I did not have any hard feelings towards my parents or about my past.
But I trusted Maria´s suggestion and we “travelled” to my childhood through Dynamic Emotional therapy session. During the session I discovered that lack of energy, my sensation of giving up, deep sadness were coming mostly not even from my own childhood but from my father´s childhood. So, I was able to identify that these feelings don´t belong to me, to heal their “roots” and to let them go.
I felt very comfortable and relaxed to work with Maria. She guided the session in a very tender and reliable way, I felt safe, peaceful, accepted and understood.
It´s been 2 weeks since our session. I am feeling peaceful and joyful. I started to laugh much more often. I realized that I was reproducing my father’s pattern of relationship (to feel weaker when a spouse, not able to influence the situation and direction of the couple’s life etc.) in my own relationship with my husband. But after the session, it´s not affected me anymore! Later in the day of my hypnosis session – a new idea for our family business came to my mind and now we with my husband are developing the plan to implement it. I feel inspired and empowered!
So, thank you so much, Maria, for your incredible job! I did not expect to get such a fantastic result from only one session!

Kind regards Jane Serigono
www.hipnosis.se
info4hipnosis@gmail.com

Här kommer lite reflektioner från deltagare i klassrummet: (OBS! Fler reflektioner kommer fortlöpande)

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja så jag berättar lite om min bakgrund så att ni verkligen förstår vad som hände! Jag har sedan 3 år tillbaka jobbar med hypnoterapi och sedan 10 år tillbaka jobbat med coaching och där med en massa personlig utveckling. Böcker har jag läst i massor, säkert över 1000st bara inom just psykologi, biologi, sälj, ledarskap osv. Med andra ord jag älskar att lära mig saker och upptäcka saker inom mig och andra (smått besatt av det kan man lätta säga) Jack Jack Jack 

Du förändrade mitt liv i torsdags! 5/9-2019

Fram tills den dagen så har jag gillat min mamma och accepterat henne som hon är men inte mer. Idag älskar jag mamma precis för den hon är. Jag andas idag bättre och djupare, är lugnare på ett sätt som bara kan beskrivas som att man är riktigt tillfreds med livet och sig själv. Min tankeverksamhet är lugnare än någonsin och där med ser jag klarare på livet. Jag njuter mer och älskar mer, jag ser mer och uppskattar mer genom att jag bara är. Det känns som att sedan den dagen har jag varit en magnet till lycka och glädje. Bra saker händer hela tiden men ska också tilläggas att jag blir utmanad då jag lever ett intensivt liv med familj och arbete som coach och ledare dock är den stora skillnaden att jag tar uppgifterna och utmaningarna jag får på ett helt nytt sätt där jag känner att jag verkligen äger mig själv och problemet. 

Under sessionen så grät jag som aldrig förr, jag vrålade och min kropp började skaka och fingrarna började krampa av det emotionella traumat vi gick igenom. Jag blev slagen som liten och jag har alltid frågat ”Varför gjorde du så mamma?” När jag fick gå igenom mammas barndom som mamma och se vad hon hade varit med om så förstod jag vart all ilska, vrede och tomhet kom ifrån! Allt förlöstes och kramperna försvann och bytes ut mot ett ljus som spred sig i varje cell. Gråten omvandlades till hjärtliga skratt i lyckans källa. Vi är alla värda att älskas och så även min kära mor för hon gjorde alltid så gott hon kunde för att göra mig till det hon trodde var det bästa. 

Jag är fortfarande smått omtumlad av det som hänt men processer är igång och jag ser på livet ljusare än någonsin samt att jag duger precis som jag är. 

Hur mycket jag än försöker beskriva min upplevelse så räcker inte orden till märker jag så det jag kan säga är att Jack/hypnosen/upplevelsen var en gåva till mig från ovan som förändrade mitt liv för alltid. Jag är så oerhört och hjärtligt tacksam att jag fick vara med om detta och jag är övertygad om att detta kommer behövas mer än vad vi kan ana i denna värld för att befria oss och leva i frid och harmoni. Tack för allt och mycket mer!!!!

 

Bajro Gusinac

Som terapeuten i detta förlopp upplevde jag ett bra flöde, det känns helt naturligt att pendlar mellan olika tidsperspektiv.De många känslorna som kom upp såg ut att för klienten komma upp på ett helt naturligt sätt. Det emotionella i anknytningskopplingen blev starkare, intressant och det verkade så förlösande att se när klienten såg eller insåg att det fanns ett så starkt mönster vilket la en mycket stark grund för sann förlåtelse.Efterhand kunde jag se en stor skillnad i energi och lätthet hos min klient, vilket jag ser som det bästa kvitto på ett bra terapiförlopp, Tack Jack.

Tina Dahlöf

jag upplever att denna form av hypnoterapi går betydligt djupare och till och med generationer bakåt. Den nya induktionen som är en del av denna terapi är jättebra. Jag fick själv en session i denna terapiform där jag släppte tre generationer och känner mig som pånyttfödd. Hela förloppet är jättebra och klockrent, du är en trendsetter Jack.

Maria Løvkvist

För mig öppnar denna form upp ännu mer, förståelsen ökar och man ser vart saker och ting kommer ifrån.. Mönster som återkommer i generationer kan bli synliga och läka på flera plan. Jag tror absolut det är rätt väg att gå för att komma ännu längre.

Irene Andersson

Det är lätt att få klienten in i loopen med denna form och den går fortare. Det är ett väldigt effektivt sätt att lösa knutar och problem som förts vidare genom generationer vilket leder till stor befrielse, mycket bra!

Petra Kempf

Detta är en underbar och fantastisk möjlighet för klienten att verkligen känna och förstå sina föräldrar.  För mig som terapeut är detta ett verktyg som jag verkligen vill lära mig och behärka det till fullo. Jag är så nyfiken att själv utöva denna metod, tack Jack  för denna insikt!

Kate Vähi

Ni som var med på utbildningen i Osby, ni kanske undrar hur min process fortlöper ( om inte kan ni sluta läsa nu 😃)
Mina fötter är fortfarande utan svullnad
Vätskan i benen fortsätter att släppa och försvinna😊
Lite öm i fötterna på morgonen fortfarande ( men skorna mina blir bara mer och mer förstora. )

Update!

Efter sessionen i Osby så släppte värken och vätskan i mina fötter ….. men oxå i resten av kroppen… har släppt några kilo och har ett helt annat förhållande till mat 😄
( Trodde jag var bra på de ….men …nä det var jag tydligen inte )

Denna teknik är den bästa någonsin
🌷🌷🌷

Maria Fredholm

Dynamisk emotionell terapi går ett steg djupare, ger en djupare förståelse och  lättare att få en genuin och sann förlåtelse. Roligare och mer utmanade sätt att jobba på, jättekul 🙂

Ella Björnklippa

Kænns som denna terapiform passar ännu fler klienter, lugnare och behagligare. Men terapiformen tar fram mycket känslor vilket är syftet och framför allt ett enklare sätt för mig som teraåeut.

Magnus Joersjö

jag tycker att detta är ett fantastiskt sätt att arbeta och ett steg ännu djupare än det redan kraftfulla sätt vi redan lärt oss. Att man kan komma åt ännu mer blockeringar och låsningar på detta sätt

Rose Marie Dahan

Så mycket mera kraftfullt, jobbar igenom mycket djupare och grundläggande. Det är som att dra upp det med rötterna och fylla på med ny jord så nytt kan växa fram. Det blir kraftfullare läkning i flera generation

Marie berglund Nilsson

Jag använde ditt utbildningsmaterial från fortbildningen på min sambo igår och vill säga som hjälp till dig att upplägget på kursen var helt perfekt för mig. Jag läste vad du skrivet och tittade sedan upp från pappret som vi lärde på drama kursen. Jag kunde då uttrycka mig med mer inlevelse och egna ord och den förenklade induktionen och processen var det helt enkelt perfekt för mig.

Jag kommer följa manuset för att nöta in och sakt utveckla vidare.

Tack igen för ditt fantastisk a arbete❤

Jimmy Bye

Share This