Jack är en fantastisk Hypnotisör som med stor skicklighet tagit mig med på resor mot inre frid och harmoni. Jack är väldigt inkännande och räds inte att ta till kreativa lösningar för att hjälpa sina klienter vidare i sina processer. Att uppleva och utföra hypnos med dessa verktyg för de olika processerna är bland det bästa jag gjort!

Jag är väldigt glad och tacksam för tiden som Jacks elev och för de sessioner han hjälpt mig personligen i.

Med värme rekommenderar jag Jack!

Ylva Wegler

Hej Jack!

Innan jag kom till dig så hade jag levt med ätstörningar sedan jag var 15 år som jag inte fick hjälp med på annat håll, sköldkörtelproblem, problem med att gå ner i vikt, en inre stress jag försökt få bort i många många år men som aldrig lämnade mig oavsett vad jag gjorde. Jag har haft scenskäck hela mitt liv även fast jag stått på scenen nästan hela mitt liv samtidigt. Men inför varje uppträdande så fick jag panik attacker och jag förstod aldrig vad som gjorde att jag inte kunde tycka jag var tillräckligt bra på något. Jag har hela mitt liv haft prestationsångest i allt jag gjort och allt jag velat göra har blivit uppskjutet pga hjärnspöken som sagt att jag inte kommer klara det ellr för att jag trott jag inte varit bra nog. Jag har gått till olika terapeuter för jag fick social fobi.

Trodde jag..men det var bara att jag inte vågade vara mig själv för jag var rädd för vad alla andra skulle tycka om mig och jag fick prestations ångest såfort jag umgicks med människor. Det var mycket som var upp och ner när jag kom till dig Jack och mycket som jag inte kunde reda ut själv eller med de olika terapeuterna för jag aldrig kände att det träffade rätt. 

Efter min första session med dig så kom mycket upp, Jag grät genom hela sessionen där jag fick känna ensamheten och sorgen jag kände mig som litet barn. Det var befriande och efteråt kände jag mig tom. Tom på onda tankar om mig själv och jag fångade mig själv stå framför spegeln och säga att jag älskade mig själv och hur jag såg ut. I detta ögonblicket stannade jag upp och upprepade det en gång till. Det har aldrig hänt tidigare.

Jag har aldrig menat något bra jag tidigare sagt åt mig själv. Jag kände mig fri. Jag hade inte längre ångest över vad jag åt eller hur lite eller mycket jag tränade. Jag hade längre inte tankar om att alla mina val jag gjorde skulle sluta med att jag skulle gå ner i vikt. Mitt liv slutade handla om att gå ner i vikt och att göra allt för att inte gå upp i vikt. Mitt liv började istället handla om att jag ville vara mig själv och ta för mig i livet, visa de jag har omkring mig att de är viktiga för mig, vilja visa min sambo att jag älskar honom. Det fanns så mycket saker i mitt liv som jag prioriterade bort när jag hade huvudet fullt av stress och ångest över min kropp och mina träning och mat scheman.

Mitt liv förändrades helt och hållet och min syn på vem jag är och hur jag ser på mig själv är totalt vänd åt rätt håll. 

Min andra session var så nyligen så jag inte hunnit reflektera men jag vet att det gjort nytta för mig. Jag fick svaret på min scenskräck och det känns efteråt som tyngd har släppt från mina axlar och jag känner mig som en ny person som vågar vara spontan, vara mig själv och vet vad jag är bra på. Jag är så tacksam för hur du hjälpt mig insett detta och komma till den platsen jag befinner mig på idag. Du var mitt sista hopp och du har verkligen förändrat hela mig och min syn på livet. Tack för allt!!
Elin Östlund

Hej Jack

Jag vill åter igen tacka dig för hjälpen jag fått via hypnosen, att hitta mig själv. Jag har fått två sessioner och jag känner en sådan lättnad. Redan efter första sessionen lade jag undan cigaretterna efter ca 35 års rökande. Jag har gjort några försök tidigare men inte med någon större framgång, utan börjat efter en tid igen. Jag känner mig glatt överraskad hur lätt det gick med hjälp av hypnosen. Med din guidning hittade jag orsaken till varför jag börjat röka, vi hittade även knuten till min övervikt. Jag har ett lugn inom mig nu som jag aldrig känt förut. Jag har lagt många timmar hos öppenpsykiatrin, många tårar har trillat och jag har trott mig veta hur jag ska handskas med mitt självförakt men jag märker vilken skillnad det är nu. Jag har blivit vän med mig själv på riktigt, inte som tidigare då jag trott att jag kommit en bit på väg men ändå känt att det legat något under ytan och lurat, som jag aldrig fått fram. Detta är det bästa jag har gjort! Jack, du har med ditt lugn och ditt engagemang hjälpt mig och gett mig mod att våga leva mitt liv för min egen skull. Känns så skönt att känna att jag kan vara trygg I mig själv och inte vara tvingad att söka bekräftelse utifrån hela tiden.    

Petra Kempf

Har länge känt mig triggad av olika saker utan att logiskt komma fram till hur de hör ihop. Jag visste att trots att det var helt olika händelser som triggade mig så hörde de ihop. Allt förstärktes förra året när en person smög upp bakom mig och jag kände hur hela mitt system låste sig. Efter den händelsen så har min kropp “låst” sig vid flertal tillfällen och känslan av att något smugit sig upp bakom mig har dykt upp. Jag har fått svårare för att fokusera och koncentrera mig. Jag har alltid haft svårt för att dansa med någon som är framför mg och håller om mig. Har aldrig varit rädd för döden men för ensamhetskänslan. Har hur lätt som helst kunnat stänga av mitt känslosystem. Har alltid levt efter ensam klarar sig bäst. Har aldrig haft tillit till läkare, inte ens som liten. Har inte knutit an till min familj och levt ett easy come easy go liv osv

Jag hamnade ganska omgående i en situation som mycket liten. Jag var tillsammans med barn. Det var otäckt och jag “spelade död”. Det var något bakom mig och det var något som lutade sig över min säng som gjorde att jag blev rädd och spelade död. Jack tog mig fram och tillbaka från liten till det stället där min kropp nu låst sig. Det var samma känsla. Det var något bakom mig. Jack bad mig vända mig om och titta efter vad det var som fanns bakom mig. En mycket märklig känsla av att ha en kropp som inte lyder och är mycket liten. Jag vände mig om och det fanns en “vägg” där och bakom den fanns “något. Jack bad mig titta efter. Det jag såg var att det var ett skynke som hängts upp för att skilja två rader av sängar åt och bakom “väggen” fanns andra barn. De låg i likadana sängar som den jag låg i. Det var inget farligt alls. Efter det bad Jack mig att istället för att spela död när det här hemska lutade sig över mig i sängen, öppna mina ögon och se efter vad det var. Det var en kvinna med JÄTTESTORA glasögon som tittade på mig. Denna minnesbild från en sann historia var orsaken till mina reaktioner. Ett barn som var för litet för att förstå och kunna tolka situationen. 
Detta har jag levt med hela mitt liv. För jag var 8 månader när jag hamnade på sjukhus. Jag låg kvar tills dess att jag var 15 månader. Detta var på 60 talet och då var inte föräldrarna där. Min mamma kom en gång i veckan och hälsade på. Barn skulle gråta för de skulle härdas. Det var många barn i de här rummen. Alltså mycket olika energier och mycket känslor från små ensamma barn. Jag var döende när jag kom in och det var en läkares fel. Jag har alltid vetat om att jag legat på sjukhuset men ingen i min familj har någonsin pratat om det. Jag skrev efter journalerna för några år sedan och fick i de reda på min hälsostatus. Rent logiskt vet jag att det har påverkat mig. Just det här som dök upp hos Jack var inget jag hade en aning om. 
Nu när det gått några dagar och min kropp har börjat landa kan jag ju tydligt se hur mycket detta har påverkat mig.
Igår gick jag till den plats i Helsingborg där min kropp låste sig. Nu förstår jag precis varför, just där. Jag kände inget annat än ett stort lugn och jag kunde le och var tacksam för att min kropp visat mig så tydliga tecken. Jag känner nu känslor som jag lagt på hög poppa upp. Jag har dansat med en man och det kändes obehagligt fast inte så jag ville skalla honom denna gång. Obehaget försvann och det kändes ok. Känner och låter det komma.
Om jag hade fått frågan om vad som ställt till det för mig hade jag aldrig kunnat nämna den här händelsen, att det var min sjukhusvistelse som ställt till det hela mitt liv. Som varit anledning till mina fattade beslut. Nu vet jag och och det känns helt otroligt. Så här blir det när det blir rätt.

Just nu har jag avslutat mitt tredje yoga pass med fullt flow. Något jag varit tvungen till att tvinga mig till tidigare och därför inte gjort det sedan augusti 2014. Det känns som jag bara fortsätter där jag slutade. En av de största gåvorna jag fått efter torsdagens terapi hos dig.

Catrin

2018 03 10

Mina spontana tankar efter en session med Jack.

Idag är början på mitt fria liv. Det känns som om jag suttit fast och låst i många år men efter sessionen med Jack Johansen idag så känner jag mig fri. Jag har känt så många jobbiga känslor i min kropp och inte mått så bra av dem. Periodvis rätt bra men de dåliga, jobbiga känslorna har återkommit ändå.

Jack är som en hantverkare, en finsnickare med att locka fram det som finns i mitt undermedvetna. Med sin skicklighet har han lockat fram känslominnen och satt de i sin rätta miljö. Fått känslokroppen förstå sanningen med dess uppkomst och fall.

Idag har jag förstått att min syster, som plågade mig när hon satt barnvakt för mig, innerst inne inte visste hur hon skulle hantera sina känslor. Hon kunde inte se eller ta emot min kärlek. Hon var helt oförmögen se att hon hade en syster som såg upp till henne och älskade henne.

Jack förstod under sessionen att jag fått blockeringen när min syster lurade mig att tro att hon hade dött. När min syster fick mig att tro att hon var död, grät jag och detta roade henne enormt. Hon hånade och skrattade åt mig. Det här uppstod regelbundet när jag var barn.

Jack insåg att det räckte inte med att jag fick ur mig min ilska över hennes elakhet. Jag var förtvivlat ledsen över att hon hånade min kärlek till henne. Konsekvensen av det blev att jag haft svårt med att få människors uppmärksamhet. Stress och obehag känner jag då jag ska uttrycka mig samtidigt som jag har människors uppmärksamhet. Omedvetet upplevde jag min systers hånande blick.

Men Jack fick mig att se sanningen istället.

Min syster hånade mig egentligen inte. Egentligen älskade hon mig lika mycket som jag älskade henne. Men hon var inte kapabel att hantera sina känslor. Hon kände massor av blandade känslor och visste inte hur hon skulle göra med känslolivet. Vi var båda två utsatta i den här situationen. Det blev som det blev för att ingen vuxen tog ansvar över oss.

Hennes hånande gjorde slut på vår nära relation. Jag gömde undan min kärlek och känsloblockeringen ledde så småningom till att jag inte ville ha henne i min närhet. Det var så mitt medvetna löste det hela.

Jack fick min att se sanningen. Min syster har alltid älskat mig, hon har alltid sett på mig med kärleksfulla ögon. Jack plockade bort hennes oförmåga och han fick mig att uppleva hennes kärlek. Det som vi missat helt som barn.

Gode Gud vad jag längtat efter hennes kramar och snälla blick. Det här fick jag uppleva. Jack fick mig förstå hennes beteende och jag har lyckats förlåta mig själv och henne.

Jag känner stor tacksamhet till mig själv att jag inte gett upp mig själv och tacksam till Jacks skicklighet, hans fingertoppskänsla att ta fram sanningen och få det till förlåtelse.

AK

Hypnoterapi och mitt möte med detta fantastiska verktyg!

Under de senaste fem åren har jag arbetat med mig själv och under de senaste tre med hjälp av hypnoterapi. Jag har kommit långt, längre än vad jag trodde var möjligt och längre än mina föresatser. Jag formligen älskar hypnoterapi! Det sker snabba resultat och när jag slutligen trodde att jag enbart finjusterade vissa saker (min barnlöshetssorg) så gjorde jag ett genombrott. All min mycket lilla men dock gnagande oro är fullkomligt borta och tillika min sorg. Jag är evigt tacksam för Jack för den session som han erbjöd. 

Tusen tack Jack och min förhoppning är att alla får uppleva just det som jag fick av Jack!

Jag är och förblir evigt tacksam.

Kristina

Hej Jack! 

Känner att jag har växt väldigt mycket efter den här utbildningen, mycket mer än vad jag trodde. Som du själv sa, att vi kommer inte vara samma människor när vi börjar här som när vi är klara med utbildningen, det är så sant så sant! Jag har utmanat mig mycket under utbildningen och känner mig betydligt lugnare i otrygga situationer. Det känns fantastiskt. 
Innan min session:
Väldigt upp och ner i känslor. Spenderade en stor del av mitt liv i mina tankar och funderingar, då blir det svårt att vara i nuet och att uppskatta saker. Hade svårt att ta egna beslut och funderade ofta vad andra skulle tycka/göra. Alltid haft en hög prestationsångest. När det kommer till enkla uppgifter i vardagen så har jag inte fått dem gjort och jag har alltid förskjutit uppgifterna till sista sekund.
Efter min session med dig: 
Efter sessionen på kvällen gjorde jag verkligen ingenting. Jag kände mig verkligen fridfull, glad men också att jag var i nuet. Det var så konstigt, flera gånger hörde jag min egna röst säga till mig, ”du tänker inte”. Jag kan inte riktigt förklara det men jag har alltid varit i mina tankar och funderingar men det här var första gången som jag kan minnas att jag inte tänkte på något alls. 
Nu när jag har landat hemma så känner jag mig lugnare och jag lever i nuet mer. Igår städade jag och organiserade upp köket, blev riktigt snyggt. Men när jag städade så gjorde jag det med nöje. Har inte snusat en ända gång sen jag kom hem. Jag får helt enkelt saker gjort som jag vill få gjort. En sista sak som jag har upplevt, jag bryr mig inte vad folk tycker om mig som jag gjorde innan. Min självrespekt finns nu äntligen här. 
Hypnoterapin har verkligen hjälpt mig! Mitt egna förhållande till mig själv har växt starkare och jag har nu verktygen för att fortsätta att utveckla det. Men det här sträcker sig längre än så. Mitt förhållande till min flickvän känns väldigt stabilt, jag upplever att hon är mer attraherad av mig. När jag har ordet så upplever jag mig själv som mer trovärdig. Kan inte ge något bra exempel men min familj lyssnar på ett annat sätt nu när jag pratar. Det känns bra! 
Tack så mycket Jack för allt du har gjort för mig och din fantastiska utbildning. 
Mattias Johansson

Det hela började med att jag anmälde mig till Jack Johansens utbildning i hypnoterapi. Nyfiken på hypnos och vad det egentligen handlar om, skeptisk minst sagt då jag är skolad i traditionell sjukvård där hypnos ännu inte blivit accepterat. Dag två trillade poletten ner och jag förstod konceptet, hur Jack arbetar och vad som krävs av både klient och terapeut. Utbildningen i sig är en resa och samtidigt ger Jack sina elever möjligheten att själva ”sitta i den heta stolen”. Efter viss tvekan bad jag Jack hjälpa mig.

Dagen kom då Jack sa till mig att kliva fram, han frågade vad jag ville ha hjälp med och jag svarade att jag som barn blivit såld till män för sex, av min far.

Tack vare utbildningen var jag bekant med proceduren och Jack kunde snabbt leda mig in i hypnos. Åter igen fick jag uppleva det som hänt mig som liten med skillnaden att Jack var vid min sida hela tiden och visade mig vägen. Det var en mycket emotionell stund som för mig upplevdes som 10 minuter men i själva verket närmade vi oss 3 timmar. Inom mig fanns så mycket ilska, hat, sorg, oro, tårar och skrik. Ett barns röst som varit tyst i alla år som istället gett mig fysiska symtom i form av smärta i rygg och nacke.

Jag minns att mina tårar rann som om en kran öppnats, ur min mun rann saliv och jag kände att nu ska all skit ut. Jag lät det rinna, Jack visade mig att slå så hårt så jag fick ta till båda armarna för att få ur mig all ilska och sorg. Total urladdning, fullständig dränering i kropp och själ. Med Jack vid min sida fick jag förståelse för det som varit, hur det hade uppstått, förgriparnas ansvar och skuld. Betydelsen av att förstå och förlåta fick en ny innebörd.

Sen den dagen har jag varit fri från smärta i både nacke och rygg. Jag har förlåtit både mig själv och förövarna. Inte på något sätt godtagit deras beteende för det är oacceptabelt men jag har valt att förstå människors agerande och i det funnit styrkan till förlåtelse. Till Dig Jack vill jag ge mitt innersta tack för att Du visade mig vägen och fick mig att känna trygghet i sessionen men också därefteri livet. Tack <3

Jennie Svensson

Hej Jack!

Vill önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År

Jag vill också passa på att berätta att jag mår bättre än på många år och då är det ju ändå jul och alla andra stressar, inte jag. Jag lever här och nu och det blir ju jul ändå fast man har glömt något, så varför stressa?!

När jag var hos dig första gången hade jag inga som helst förhoppningar om att bli så här bra. Visst önskade jag att det skulle hända något och att jag skulle bli bättre än vad jag var, det ska jag väl inte sticka under stol med. Annars hade jag väl inte kontaktat dig.

Jag fick återuppleva olyckan som hände 1994 då jag fick en sekretärskiva i huvudet samtidigt som jag vred på huvudet och tittade bakom mig, vilket gjorde att mina nackmuskler på höger sida genomgick en distorsion, vad man i dag antagligen kallar en whiplash. Den värk som jag haft sedan dess har genom åren utvecklat en fibromyalgi och även artros i höger käkled. Jag berättade inte för dig om artrosen i käken då jag inte ansåg den så relevant just då. När jag sedan körde hem mina 9 mil efter det första besöket, så kände jag att det började knaka och krasa i min högra käke och det var både obehagligt och behagligt på något sätt.

Artrosen är i dag borta och jag behöver inte ha min bettskena om nätterna längre! Värken i höger sida som jag har/hade haft sedan 1994 är till nästan 100 % borta. Vid förkylningar och virus kommer den dock tillbaka men inte alls i den utsträckningen. Kan tillägga att när jag hade min värk var det just vid de här tillfällena som det var näst intill outhärdliga med värk.

Jag har även kunnat sluta med en sorts tablett som jag var tvungen att äta för min värk. I och med det har jag fått bort en hel del biverkningar som jag fick av dessa. Bland annat har jag i och med det gått ner 4 kg utan att lyfta ett finger :-).

Var hos dig två gånger till och du har hjälpt mig med att ta tillbaka mitt liv.

Tack Jack!

Annelie Martinsson

Annelie Martinsson

Jag har i många år kämpat med ångest. Alltid varit långa perioder med ångest som inte blomma ut, istället bara låg i bröstet som ett tryckande monster. Sökte hjälp på massa ställe, men då det inte fanns någon egentlig anledning för min ångest blev det ännu mer frusterande. Oftast kom den när mitt liv såg som bäst ut och jag borde varit lycklig!
Efter att tröttnad på medicin som får en att somna av utmattning och terapisamtal som bara skrapa på ytan av problemet (då jag inte själv visste vad som störde mig)!
Skrev jag till Jack och fick komma till honom. Jag fick en tydlig bild av mig själv som liten och kände en krampig ångest(starkare än jag kan minnas jag känt). Det visade sig att det var min första lärare som utan problem lätt mig skämmas inför hela klassen över min dyslexi. För att jag inte lärde mig som de andra barnen, för att jag inte ville läsa högt. Känslan av att vara dum och inte klara något var det som gav mig ångest. Även fast jag nu som vuxen inte tycker så om mig själv så fanns det kvar där.
Nu några veckor senare är det som att kroppen förväntar sig ångesten ska komma, men den är inte där! Det är en bra konstig känsla först av kontroll och sen inser man att det är känslan av frihet.
Plötsligt är man fri i sin kropp och kan göra precis vad man vill!
Vet att hypnos låter läskigt men att leva livet fast i sin egen kropp är bra mycket läskigare.
VAR FRI /Therese

Therese Rosander

“Redan från 6 års ålder har jag varit mobbad i skolan, men älskad i hemmet. Detta medförde olika signaler för mig redan då och har följt efter mig hela livet. Jag har aldrig vetat vem jag är på riktigt, varför räcker jag inte till? Utvecklade ångest, depression, självmordstankar och panikattacker runt 18 års ålder då det kändes som att jag gav upp om livet.. försökte själv att reparera mitt liv men det blev aldrig bra då det uppkom värre och värre saker i livet senare.. psykiskt och fysiskt nedtryckande förhållande som gjorde att jag blev en person med mycket hat, aggression och tillit till människor var som bortblåst.

Jag tog sedan kontakt med jack och gick en gång för att testa. Hade inte så mycket fakta om hypnos eller några förväntningar, men efter den gången och allt jack sa till mig hjälpte mig att gå vidare. Min barndom hade legat och grott så mycket att det satte sina spår i allt jag gjorde. Jag kunde släppa det gamla, få ro, jag hittade mig själv igen.. jag kunde börja om på nytt.

Sen vi träffades har jag tagit åt mig av allt du sagt. Jag har dessutom bytt jobb så jag har blivit en helt ny positiv person som börjat om på nytt. Alla säger att det lyser om mig och jag känner själv att sen sist jag var hos dig så har jag ändrat attityd och ser allt annorlunda. Är mer lugn i mig själv och lyssnar på vad jag vill och är mig själv.

Jag är väldigt glad att jag för en gångs skull gjorde något för min egen skull och som förändrade min syn på livet! Tack! “
Joella Holliday

Nu tänkte även jag berätta om min erfarenhet av hypnos hos jack.
Jag kan säga att jag har haft en enorm tur som fått gå till Jack. Han är “the real deal” och har ett hjärta.
Jag har alltid varit lite tillbakadragen och trott att jag måste vara perfekt, det har lett till stress, panik och ångest. Jag var i en situation för ca 6 år sen där jag inte ens kunde gå utanför dörren. Jag kom fram till att jag hade social fobi, idag ser jag dock inte det så, pga hypnosen och de insikter jag fick efter.

För ca 2 år sen då jag träffade min sambo började jag må mycket bättre och jag försökte gå på Jacks hypnosutbildning eftersom jag verkligen ville arbeta med att hjälpa människor och jag visste redan då instinktivt att hypnos är en mycket bra metod. Väl på utbildningen så fick jag en ångestattack och klarade inte av att vara kvar, utan ett ord så stack jag därifrån med en känsla av misslyckande. Jag kontaktade Jack kort därefter samma dag och förklarade varför jag stack, det hade ju inte med utbildningen att göra. Jack tyckte att vi skulle ta en session och jag visste direkt att det skulle gå, jag skulle nog bli fri ifrån mina ångestproblem, men samtidigt var jag så orolig över att det inte skulle det.

Vi gjorde hypnosen för ca 3 mån sedan nu och allt jag kan säga är; wow! Mitt liv är helt underbart nu! Jag gick till sessionen med hopp om att bli fri från ångesten och gick därifrån lyckligare än någonsin med en ljus framtid. Idag kan jag göra precis vad jag vill, gå var jag vill och tycka vad jag vill. Under hypnosen så fick jag se mig själv, mitt riktiga jag och det jag såg älskar jag. Jag är inte rädd längre och känner ingen oro i onödan. Jag litade till hundra procent på Jack och följde hans råd under och efter sessionen, det tror jag är viktigt. Om man vågar tro på hypnos så tycker jag helt klart att det bästa man kan göra är att testa det om man har något bekymmer! Jag rekommenderar det varm. 10/10 guldstjärnor!!

Ellen Olsson

Världen blev plötsligt större. (Flygrädsla)

Jag har under många år målat in mig i ett väldigt litet hörn tack vare min förmåga att undvika saker jag är rädd för. Jag undvek i princip allt som innebar att jag inte hade kontroll över situationen.
Tack vare dig Jack, så har jag precis kommit hem från en turné i Ryssland, ett jobb som jag inte ens hade tackat ja till för ett par veckor sedan.
Resan innehöll en mängd ingredienser så som flyg, tunnelbana, hissar och tåg samt andra situationer jag tidigare undvikit.
Trots att min hjärna återigen försökte sig på att dominera och undvika så lyssnade jag inte denna gång. 
Efter en fantastisk resa så kan jag knappt vänta på nästa flyg, tunnelbana, hiss och tåg.
Ett väldigt stort tack.

/Jesper Pettersson

Jesper Pettersson

Cornelia Müller heter jag och har levt med ångest i cirka 5 år. I 5 år har jag haft attacker i form av gråt, hjärtklappning och dödångest. I 5 år har jag velat dö, under de åren försökte jag ta livet av mig 2 gånger och har haft ett självskadebeteende. Jag trodde att allt jag gjorde var fel och jag var anledningen till att folk mådde dåligt.

Den 16e december var jag på hypnos hos Jack. Jag fick gå igenom nivåer och gräva inom mig själv vd det var som var fel. För under mina ångestperioder var det något som var fel, men jag visste inte vad. Jag gick in i en sorts sömn, men jag var vaken. Minnet jag fick fram var jag i en spjälsäng, gråtandes. Mamma och pappa stod och skrek på varandra och jag var ledsen. Ett sånt där hjärtskärande skrik var det. En liten flicka, knappt 1 år. Jack bad mig förlåta mamma och pappa för det dom gjort, de skilde sig efter några år och jag träffade inte pappa mer efter åldern 3. Jag har förlåtit mamma och pappa, men det viktigaste var att acceptera mig själv och förlåta mig själv.

Veckorna efter hypnosen för jobbiga, jag visste inte om det hade hjälpt. Mycket i mitt liv hände, jag hade precis flyttat, jag försökte få ordning på mitt liv samtidigt som jag blev lämnad av vad jag fortfarande tror är min livs kärlek. Allt kändes skit igen. Men den senaste månaden har allting släppt, jag är 100 procent övertygad om att jag kan klara detta och att livet blir bättre. Efter hypnosen började jag älska mig själv igen. Mitt kontrollbehov över saker släppte helt. “Det kommer, är det menat att vara så blir det så”. Jag mår så otroligt bra just nu och hypnosen räddade mitt liv.

Efter hypnosen är jag lugn, jag stressar inte upp mig. Ingen mer gråt, ingen hjärtklappning och ingen dödångest. Jag känner mig mer levande än någonsin. Jag tänker inte lika mycket och hänger inte upp mig på saker.

Jag har börjat leva igen.

Cornelia Muller

Hej Jack

Så här blev det:
Jag kan flyga!!! Jag har flugit 11,5 h mellan Köpenhamn och Tokyo x 2! Jag har inte haft ångest överhuvudtaget. Jag har varit spänd och inte kunnat sova (släppa kontrollen helt). Men det gick mycket lättare att flyga långflygning med ett stort plan än korta sträckor med ett mindre. Flygningarna var dessutom väldigt lugna. Så själva flygresorna fungerade mycket väl i jämförelse med tidigare. Nu har jag gjort en långflygning och vet hur det är. Vill göra det igen!!!
Det som också var annorlunda, var när jag skulle flyga tillbaka från Japan. Innan avresan funderade jag överhuvudtaget ingenting på hur flygningen skulle bli. Jag var helt lugn. Skillnaden från när jag skulle åka från Sverige, när jag behövde ringa dig, är enormt stor. Dessutom känner jag att denna effekt är varaktig.
Jag hade underbara, roliga dagar med mina två döttrar i Japan. Vi levde  en av mina döttrars vardagsliv, försökte förstå det japanska samhället, njöt av den goda japanska maten och den fantastiska kulturen. Jag gillar att vara i vardagen när jag reser, åka lokala transportmedel, äta på ställen där lokalbefolkningen äter osv. Denna resa gav mig möjligheter att verkligen börja förstå och känna respekt och beundran för det japanska folket. Japanska samhället skiljer sig så mycket från andra samhällen. Jag tar med mig allt som är gott mellan människor och gör gott i Japan. Mina bästa dagar var när vi bodde hos en japansk familj i deras traditionella ryokan i Kyoto. Jag såg så mycket vänlighet, omtanke och goda samspel mellan vuxna och mellan barn och vuxna i alla åldrar.
Jag är dig oerhört tacksam för att du gett mig möjligheten att förändras! Jag  har fått möjligheten att uppleva allt detta och därmed utvecklas. Jag är så glad att jag sökte i så många år och inte gav upp, utan till slut fann hjälpen till självhjälp i din hypnoterapi.
Nu är det egentligen dags att avsluta mailet, men jag har en önskan. Jag vill gärna ha din hjälp med viktnedgång. Jag vet ju att du jobbar även med det. Jag har svårt att klara av att bli av med de 20 kg som jag ökat i vikt sedan min man dog 2002.  Men jag behöver hjälp med detta.
Kan du tänka dig att hjälpa mig med det?
Varma hälsningar från en glad och lycklig Mia

(Klienten sökte mig för att kunna genomföra en resa till Japan, men det handlar om mer än en rädsla för att flyga. Klienten har genom åren varit igenom olika formar av terapi, NLP, KBT och traditionell hypnotisk suggestionsterapi/hypnoterapi. Vår organisation arbetar ej med traditionell hypnotisk suggestionsterapi, vi arbetar med regressionsbaserat hypnoterapi inom SAHH)

Mia

Jag har haft fobi för att kräkas. Har haft det flera år tillbaka! gått till skol-kuratorn och BUP. Lärde mig behandla situationen, som man gör när man går till sådant. Man lär sig trycka undan det eller annars leva med det. Hur man ska göra för att på bästa sett må bra. Jag ville gärna skriva här eftersom jag är ett levande bevis på att hypnoterapi är ett alldeles fenomenalt nytt sätt att komma till rätta med inre känslor! Hypnos har funnits i alla tider, men någon gång måste man väcka det till den vardagliga vardagen och folk måste våga öppna ögonen för något nytt som kanske verkar skrämmande. Eftersom det dock inte är så vanligt är det skrämmande i mångas ögon men när ryktet sprider sig att ”min kompis bästa vän var på sån hypnotierapi” eller att ”min jobbkamrats fru jobbar som hypnoterapeft” så trampas genast nya stigar upp i skogen.

Men för att inte glida ifrån ämnet tänkte jag berätta om det jag varit med om. Hela min skolgång har jag haft fobi för att kräkas, jag går nu i nionde klass. Jag har gått till skolkurator i tre år och BUP i ca 10 gånger. Men det hjälpte för stunden, men absolut inte senare. Jag har heller aldrig tagit några mediciner.

Och sen jag slutade med BUP för dom ansåg att jag var ”frisk” så blev det bara värre med en gång. Min fobi för att kräkas var så pass stark att jag inte klarade av att åka buss eller tåg, jag fick bokstavligen talat panik varje gång. Jag kunde absolut inte gå på bio! inte teatrar! inte åka med på ”utflykter” med skolan. Jag kunde inte äta i matsalen, var absolut tvungen att ha kant platserna, jag var tvungen att sitta närmast dörren i klassrummen. Men ofta klarade jag inte av normala skoldagar, för jag mådde alltid illa, av rädslan för att kräkas. Och åka bil med andra folk än mina föräldrar gick INTE, jag hade till och med svårt för att vara hemma hos kompisar. Och sova över hos kompisar, gjorde jag aldrig, det fick alltid bli hemma hos mig, Min fobi som jag gått hos kurator och BUP med inom lång tid hjälpte inte ett dugg och fobin begränsade mitt liv totalt. Och jag hoppas ni läser detta och förstår att allt är 100% sant.

Min mamma skulle en gång gå på en föreläsning om någonting, men killen som skulle hålla i föreläsningen var sjuk och en annan kom och skulle berätta om Hypnos och Hypnoterapi. Och mamma fastnade direkt, och bokade genast en tid till mig. Visst var jag lite nervös, hade absolut ingen aning om någonting inom hypnos.

Men jag gick dit, till en man, som jobbade i ett vanligt jobb, men hade hypnoterpi på ”fritiden”. Jag tänker inte berätta mer ingående om hypnosen,men jag var där tre gånger. det tog väl ca två timmar varje gång. Idag, är jag ALLDELES fullt frisk! INGET illamående! jag åker buss in till stan med kompisar som aldrig förr, matsals platser och klassrums platser är inget att tänka på. Bio går jag på utan att må illa. Allt som jag inte klarade förr, klarar jag nu, utan problem! vilket märks enormt på betygen och koncentrationen på skolan, när jag helt plötsligt inte behöver tänka på mitt illamående, och om jag skulle kräkas ”vart skulle jag då kräkas någonstans?”.

Hypnosen gjorde att man gick tillbaka till en tidigare händelse, som gjort att man fått den känslan eller fobin för någonting, jag är inte expert på det här nu, men jag har själv blivit hypnotiserad fyra gånger nu. Det visade sig att när jag var liten, ska berätta detta kortfattat, så hade min mamma kräk sjukan och spydde inne på toaletten då hon svimmade, jag såg det, (har alltid kommit ihåg det) och fick panik, jag var bara ungefär sex år. Ambulansen kom, och morfar, och pappa var där, allting runt mamma, för en liten flicka som inte förstår vad som händer är det en stor chock, som satte sår inuti mig. När jag i hypnos gick igenom det, grät jag många gånger men mannen som hypnotiserade mig pratade och visade hur jag skulle göra i mina tankar, men även prata med honom, i hypnos läge. Jag var där tre gånger som jag nämnde, allt borta! helt underbart fantastiskt, hade jag skullat säga en klok sak till hela sverige tror jag faktiskt jag hade sagt detta. Det räddade mitt liv, vart hade annars jag slutat? bakom mediciner och doktorer! helt klart. Jag hade blivit mer å mer isolerad. Men jag kan med handen på hjärtat säga att det är borta. Fobier, som ni säkert vet, växer ju också, mitt illamående och rädsla för att kräkas spred ju sig från allt att tro jag skulle dö, till att jag var allergisk mot allt, till att jag inte vågade åka buss. Men det är borta. Så sent som redan igår var jag och blev hypnotiserad igen. Jag sa att jag trodde en del av mina nojor kommit tillbaka, min ångest. Det kändes som att någon tryckte på min bröstkorg och så har det känts länge. Varje dag. Jag blev hypnotiserad, och jag tänker inte gå in på orsaken men, idag, hela denna dagen, ingen som ”har tryckt på min bröstkorg” borta. Enligt mig är detta helt fantastiskt och min högsta önskan är att Hypnos och Hypnoterapi ska sprida sig. Sprida sig enormt.

/ Fanny

jag ville bara passa på att säga tack en gång till och du ska veta att jag aldrig aldrig  kan tacka dig tillräckligt! Och egentligen vet jag inte varför jag skriver detta åt dig, men jag hoppas du blir lika stolt som mig när du läser detta, för seriöst enda sen alla mina problem försvunnit har allt bara blitt så mycket bättre! Det går inte att beskrivas med ord. Och finns det någonting jag kan hjälpa dig med ställer jag upp direkt! bara så att du vet.

För bara detta senaste, jag vet inte hur länge jag kände att någon tryckte på min bröstkorg, det var väl ungefär 1-2 veckor och det var jätte jobbigt, jag satt liksom på lektionerna och trodde att jag skulle sluta andas och ville liksom bara ”ta bort handen som tryckte på min bröstkorg” och på morgnarna när mamma skulle till jobbet fick jag ju smått panik för det och då ”tryckte handen hårdare på bröstet”. Men så var jag hos dig och efter det har jag verkligen inte en enda gång känt så! det är helt borta, det är fan sjukt.

Är det nått jag ser upp mot i livet så är det dig & hypnos.

TACK Tack tack & tack igen

/ Fanny Kristianson

Fanny

Du får absolut visa fram min tatuering Jack! Hur okej som helst! Texten är “”For changes deep within. Hypnosis changed my life” Jag älskar den, den kommer alltid få mig att tänka på vad hypnos gjort för mig, den kommer alltid få mig tänka på dig! Och på min mamma! Dina ord om skyddsänglar bor i min ängel på handleden! det är som ett armband som aldrig går att ta av!

Fanny Kristianson

Hej! Hur är det med dig? Känner att det är dags att skriva igen. När jag skrev sist var inte problemet helt och hållet borta… det blev bättre och bättre som jag skrev. Men nu har det varit fullständigt bra, länge! aldrig att jag tänker på att sätta i halsen, det är bara gott att äta! jag kan äta fortare och gå upp i vikt! för första gången i mitt liv har jag nått min målvikt. Har alltid sagt en siffra jag vill nå upp till och nu är jag där. Känns fantastiskt. Mina rädslor som ofta satt sig kring mat på ett eller annat sätt har säkert hämmat mig för att kunna gå upp i vikt ordentligt. Nu när det inte finns något som stoppar mig har jag god aptit! Det är en magisk känsla, och den har du hjälpt mig att uppnå. Lika overkligt och underbart varje gång. Är så evigt tacksam för dig och din hjälp. Är på ett sätt “glad” över vad jag varit med om och de problem jag haft. Träffar ofta barn i mitt arbete som jag kan känna igen mig i och stötta så som jag själv vet att jag behövde. Vuxna också för den delen, att kunna sitta och prata om det öppet då ångest/fobier är så otroligt vanligt… Är också så glad för min tattuering, det är så många kollegor / vänner som undrar över den och varje gång jag berättar så är det alltid någon som känner någon och blir oerhört intresserade och tar ofta ditt namn. Jag är levande reklam haha! Många kramar <3

Fanny Kristianson

Hypnoterapi

När jag hade jobbat med mig själv i cirka ett års tid med fokus på Mia Törnbloms böcker, märkte jag mer och mer hur bra jag faktiskt började må!
Offerkoftans luftmaskor höll på att försvinna en efter en!

Men jag kände att det var något kvar i mig som måste ut!

Vi bär på vår livsryggsäck hela livet, men ibland måste vi helt enkelt tömma ur den för att vi inte ska trilla baklänges av all vikt som den kan bära!!

TYVÄRR finns det dom som inte inser sitt egna bästa och tar itu med det man varit med om i livet!
Varför man inte gör det, kan jag inte riktigt förstå!
Vem vill gå kvar i det gamla och älta allt år efter år när det finns hjälp att få?

Bryter du armen, går du väl ändå till en läkare?
Så varför inte söka hjälp om man mår dåligt i själen?
Är det för skämmigt eller?
Det finns en orsak till varför vi går och mår dåligt! Finner man bara orsaken är det lättare att börja må bra!
Offerkoftans ”biverkningar” kan få oss att tro att vi är galna, att vi inte är värda bättre och vi blir lätt deprimerade då vi inte ser ett slut på eländet!

Men det finns hjälp att få!!!
Bara man vill och är lite lyhörd!

Sätten är många och jag hittade mina…

Jag hade hört talas om en man, Jack, johansen som utförde hypnoterapi.
Visste några som varit där och fått en otrolig hjälp!

Letade upp hans hemsida och sen tänkte jag att det här får ju bära eller brista, sen mailade jag honom!
Fick en tid och fy in i bomben, så nervös jag var den dagen jag skulle dit!

Innan mitt besök, hade jag mailat honom då han ville ha en liten bakgrundsbild på orsaken av mitt besök..
Nämnde min dåliga självkänsla, att jag jobbat med den, men att det var något kvar som behövde komma ut!
Att min barndom med en frånvarande pappa ofta gjorde sig påmint och jag förklarade även andra saker, som är privata.

Innan jag blev hypnotiserad satt vi och pratade en stund.
Han förklarade för mig vad som skulle ske och han berättade även väldigt mycket om våra medvetna och omedvetna sinnen.
Mycket intressant!!!

Att vara under hypnos, var det häftigaste jag varit med om!
Under själva hypnosen är man fullt medveten om vad som händer både utanför och i den!
Man flummar inte bort på ett obehagligt sätt!
Du är väl medveten om var du är, vem som är i rummet, vad du och den som utför hypnosen säger och så!

Under min hypnos, kom det fram personer jag förväntade mig att skulle dyka upp!
Jag kom tillbaka till min barndom!
Han talade om för mig hur jag skulle se mig själv och andra och det var en märklig upplevelse!

Jag skrattade och grät i omgångar och det var så befriande!!!

När jag åkte därifrån, var jag evigt tacksam för att jag kört dit själv.. Hade någon sett det flinet jag hade i mitt ansikte, hade jag garanterat blivit idiotförklarad!
Jag kände mig pånyttfödd på något sätt som är svårt att förklara!!!

Hypnosen gjorde skillnad!
En väldigt märkbar skillnad!!!

Tidigare när jag tänkt på min frånvarande pappa, blev jag alltid arg och ledsen!
Nu tänker jag nästan aldrig på honom och gör jag det, så är det med en neutral känsla!
Jag blir inte upprörd längre!!

Jag märkte även efter hypnosen en rätt häftig sak!
Förr när något har hänt, så har jag ofta varit där direkt med en hjälpande hand i någon form!!!
Synas, bekräftas, känna mig behövd…
Men icke då!!!
Inte nu längre!
Ofta blir min reaktion ”Jaha” och jag kan tänka, vad kan jag göra åt det, sen släpper jag det!

Jag märkte även av att jag inte längre reagerade som jag gjort tidigare på saker som blev sagda!
Jag är mycket lugnare nu!
Lyssnar, tänker och sen pratar jag..
Innan hände det ofta att jag först pratade utan att varken lyssna eller tänka först!

Och det bästa av allt!!!
Helt plötsligt var det som om någon hade tryckt på OFF knappen när det gällde allt detta ältande, spekulationer och tankat som jag haft all vaken tid innan!
Puff… BORTA!!!

Tänk er själva att märka denna skillnaden!
Att tänka ”varför reagerar jag såhär? Jag som brukar gå i taket, tänka eller engagera mig så mycket när något händer!!”
Var fan är alla hjärnspöken!?!
Snacka om en häftig känsla!

Helt plötsligt hade jag hur mycket tid som helst till annat!
Jätte konstig känsla!
Vad i all världen skulle jag göra nu hela dagarna när alla tankar var som bort blåsta?
Vad gjorde jag innan alla dessa hjärnsspöken flyttade in i mitt huvud???